CIJENA GORIVA LETI U NEBO! Zagrepčani ne očekuju da će to smanjiti gužve u gradu: ‘Prije će se odreći jednog obroka dnevno, nego litre benzina’

Gužva u prometu (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Nakon najave da bi ovoga tjedna gorivo ponovno moglo drastično poskupjeti, u Vladi je  održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i nekoliko ministara.

Nove mjere Vlada će ovoga jutra, a o njima će u 8.30 sati na konferenciji za novinare govoriti premijer Andrej Plenković, ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva Davor Filipović. Dok čekamo rješenje Vlade, odlučili smo doznati što Zagrepčani misle o cijeloj situaciji.

Na našoj Facebook anketi, građani su podijelili svoja mišljenja o tome što će se dogoditi ako cijena po litri pređe 15 kuna.

Brojni Zagrepčani nisu optimistični da će to doprinijeti smanjenju gužvi u gradu. “Svejedno će se voziti i bit će kolone svaki dan, jer sve jedan po jedan se vozi u autu s posla i na posao”.

Foto: Screenshot

Nekolicina je izrazila nezadovoljstvo zbog toga što se nitko ne pobuni. Smatraju da su građani pasivni jer ne pružaju otpor te da stoga i nije za očekivati da će biti bolje.

“Nitko se ne buni, svi se voze, znači dobro je”, “Ništa, čestitat ćemo našoj Vladi i dati im još jednu pobjedu na izborima! Ne mogu oni toliko dizati cijene koliko mi možemo biti glupi i trpiti”, pojasnio je čitatelj.

Foto: Screenshot
Ima i onih koji su u rastu cijena vidjeli nešto pozitivno. “Hodat ćemo i biti mršava nacija. Sad se sjetih, pa to bi mogao biti prijedlog Ministra zdravstva. Zdrava nacija”.

Foto: Screenshot
Dio građana ne smatra to prevelikim problemom, ako dođe do poskupljenja, više će koristiti javni prijevoz.
Foto: Screenshot

“Ništa, ljudi su postali prekomotni što se prijevoza tiče, prije će se odreći jednog obroka dnevno nego litre benzina”, stoji u komentaru.

Foto: Screenshot
Naravno, kao i uvijek, kod naših sugrađana humora nije nedostajalo.

Vrijeđat ćemo se po fejsu kao i svi veliki revolucionari

Foto: Screenshot

Onda za 200kn natočiš 13,3 litre goriva, a ne 15,3 litre

Foto: Screenshot

Komentari