Cijeli svijet se ujedinio: Skuplja se novac za nastavak potrage za nestalim hrvatskim kapetanom i njegovom posadom

Screenshot

Prijatelji i obitelj nestalog kapetana Dine Miškića ne odustaju od potrage za nestalim hrvatskim kapetanom i njegovom posadom. Nakon što su pokrenuli peticiju u kojoj su prikupili gotovo 40 tisuća potpisa za nastavak potrage za mornarima koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode, jučer su počeli prikupljati novac za privatnu potragu, piše Index.

Nešto iza ponoći, samo nekoliko sati otkad su pokrenuli kampanju za skupljanje novca. Kao cilj je postavljen iznos od 300.000 eura.

“Mi smo prijatelji i obitelj nestalog kapetana i s blagoslovom drugih obitelji članova posade nestalih u moru molimo vas da nam pomognete da nastavimo potragu dok svaki živi član posade ne bude pronađen!”, napisali su u opisu kampanje.

Za nastavak potrage za hrvatskim kapetanom i šest članova posade možete donirati ovdje. 

“Pomozite nam da prikupimo novac za traženje sedam pomoraca koji su napušteni na oceanu”

Pokretanje akcije dodatno je pojašnjeno u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue.

“Velike vijesti stigle su danas iz Bourbona. Jedan brod nastavlja potragu. Wow. Volimo ALP Striker; nemojte nas krivo shvatiti, ali to je jedan brod u oceanu koji je deset puta veći od europskog kontinenta. Sedam dana je trebalo čitavoj SAR posadi da pretraži 0,1 posto površine oceana. Dakle, Bourbon se u stvari ponaša poput odraslih koji djetetu daju jedan bombon – dok u svom ormaru skrivaju tone čokolade”, napisali su Dinovi prijatelji u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue.

“Još uvijek vjerujemo u napore hrvatske i ukrajinske vlade da vrate SAR (od predsjednika Macrona) i osiguraju pomoć Amerikanaca, što je danas zatražio i hrvatski ministar vanjskih poslova. U međuvremenu, svjesni smo da sat otkucava za naše ljude izgubljene u moru. I – Bože pomozi nam, dolazimo! POČINJEMO KAMPANJU ZA PODIZANJE FONDA U NAROČENJU DA ORGANIZIRAMO PRIVATNO PRETRAŽIVANJE. Pomozite nam da prikupimo novac za traženje sedam pomoraca koji su napušteni na oceanu”, apelirali su Šibenčani.

U potragu se vraća i avion

Večeras su se dodatno oglasili i priopćenjem za medije.

“Večeras smo oduševljeni dokazima da su hrvatske institucije u koje smo od početka vjerovali poduzele sve u njihovoj moći kako bi se potraga za 7 pomoraca nestalih na Atlantiku, među kojima je i naš Dino Miškić, ipak nastavila u narednim danima. Prema izjavi predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, gdina Siniše Orlića, u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u, uz brod ALP Striker koji se priključio prije nekoliko dana, traganje će vršiti i jedan avion francuske mornarice, te će se provoditi analiza satelitskih snimki. Zahvaljujemo na podršci svim medijima i oko 40.000 potpisnika peticije – bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

Nadalje, obzirom da protok vremena ne ide u prilog pomorcima izgubljenima na Atlantiku; odlučili smo pokrenuti i Go Get Funding kampanju kako bismo prikupili sredstva za privatnu potragu. Cilj privatne potrage bit će pojačati snage koje tragaju i tako uvećati šanse za što skoriji pronalazak 3 splavi i povratak našeg Kapetana i njegove posade doma. U narednim danima sve svoje snage usmjerit ćemo u pronalazak kompanija koji imaju resurse potrebne za pretragu na moru. S tim u svezi, molimo sve koji imaju informacije, preporuke i kontakte za takve subjekte da nas kontaktiraju na e-mail: [email protected]”, poručili su ljudi okupljeni u inicijativu.


Komentari