ČETVERO ZAGREPČANA ZARAŽENO U NOĆNIM KLUBOVIMA? Epidemiologinja poslala posebnu poruku mladima

Screenshot

U posljednjih je 24 sata u Zagrebu zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a epidemiolozi vjeruju da se četvero mladih zarazilo u noćnim klubovima.

Općenito je u Hrvatskoj zabilježen 61 novi slučaj zaraze, a epidemiolozi su zabrinuti da bi molglo postojati novo žarište.

“Možemo povezati takav broj novooboljelih uz ove županije koje su uz more, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, jer je tamo u jeku turistička sezona, a imamo dosta turista i puno mladih koji se okupljaju u noćnim klubovima” rekla je epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer , za RTL Danas.

Stoga je poslala apel mladima da, ako već moraju ići u noćne klubove, idu u one na otvorenom. Također se obratila i vlasnicima noćnih klubova.

“Apeliramo na vlasnike noćnih klubova – postoje odluke, preporuke Stožera civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava. Ali naravno da je teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade – poštujte epidemiološke mjere, bit će vam lakše da imamo što manje novooboljelih”, kaže Mayer.

Epidemiolozi već danima upozoravaju na gorući problem mladih koji se ne drže mjera u noćnim klubovima, i boje se da bi upravo oni mogli postati nova žarišta zaraza.

Za četvero zaraženih Zagrepčana sumnja se da su se zarazili u noćnim klubovima u Vodicama, Novalji i Makarskoj.


Komentari