Čekate svoj paket iz Kine? Nemamo dobre vijesti

Ilustracija (Foto: Marko Miscevic / Cropix)

Hrvatska pošta javlja da radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg.

Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka.

“Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati”, piše na njihovim službenim stranicama.

Broj zaraženih novim koronavirusom u Kini porastao je na više od 11000, a do sada je umrlo 259 oboljelih, objavile su kineske zdravstvene vlasti u subotu.

Dužnosti zdravstvenih službi u pokrajini Hubei, epicentru krize izazvane koronavirusom, priopćili su da je samo u toj pokrajini zabilježeno 1347 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj zaraženih u Hubeiju porastao na 7153.

Očekuje se da će broj zaraženih i umrlih od koronavirusa u Kini biti još veći kada i druge regije objave svoje posljednje statistike.

Više je država već zrakoplovima evakuiralo svoje državljane iz Kine, uključujući SAD,Japan, Južnu Koreju, Jordan i Ujedinjenu Kraljevinu.


Komentari