Capakova pomoćnica bacala papire i dramatično objašnjavala: ‘Ne mogu si dopustiti ovo’

Foto: HRT

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Damir Trut, kazao je da su odluke Nacionalnog stožera postale politička tema te kako Stožer i epidemiolozi prate situaciju i sukladno tome donose određene mjere.

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a, Marija Bubaš, rekla je da još uvijek postoji mogućnost ‘stezanja’ obruča oko okupljanja ljudi.

“Nisam epidemiolog, ja sam specijalist medicine rada i moja zadaća je voditi brigu o najvažnijem dijelu naše populacije, a to su radnici. Zdravlje zaposlenih jednako zdravlje gospodarstva”, kazala je u HRT-ovoj emisiji ‘U mreži prvog’.

“Ovaj virus je samo jedna u nizu biološke štetnosti. Ono što si ne mogu dopustiti iz udobne fotelje komentirati okolnosti i dovoditi donosioce odluka u zabludu, ili dovoditi poslodavce i radnike u zabludu”, objasnila je.

Kazala je da je uloga svih nas da se dovede do razine da možemo normalno funkcionirati. Zatim je uzela papir u ruke zgužvala ga, stavila ispred glave i potom bacila iza sebe.

Dok je ta scena trajala rekla je i ovo: “Ako je ovo epidemija u Hrvatskoj, onda si ne mogu dopustiti ovo (stavlja papir ispred glave) jer ću imati dojam da će me lopta srušiti sa stolice, ali si ne mogu dopustiti i ovo (baca papir preko ramena) da je zanemarim u potpunosti.”

Rekla je i kako ‘iz fotelje najlakše govorimo o ekstremima’.

“U taj način donosimo u zabludu i javnost i donosioce odluka. Pokušajmo biti svi na istom tragu i pokušajmo sagledati širu sliku, a ne samo brojke. One su važne jer pokazuju činjenično stanje, ali kako ćemo promatrati širi kontekst, odgovornost je na svima nama. Ako Stožer kaže da će se smanjiti okupljanja, skratit radne djelatnosti, onda da to prihvatimo kao nešto nužno, a ne da se opiremo”, objasnila je.Komentari