Capak odobrio, roštiljanje je dopušteno, uz mjere dakako

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak za Dnevnik RTL televizije kazao je kako građani mogu ići na prvomajski roštilj, ali da pritom i dalje trebaju paziti na mjere zaštite od koronavirusa i održavati fizičku distancu.

“Roštiljanje je dopušteno, ali treba poštivati fizičku distancu. Unutar obitelji se može normalno družiti, ali nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi jer još uvijek vrijedi odredba od pet osoba maksimalno”, rekao je.

Građani su dosad pokazali svijest i odgovornost zahvaljujući čemu se i postigla dobra epidemiološka situacija koja nam je dopustila popuštanje mjera čija prva faza počinje sutra, istaknuo je.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je da nošenje jednokratnih maski na javnim mjestima na kojima se ne može održavati sigurnosna udaljenost, npr. javni prijevoz, trgovine prehrambenih proizvoda ili čak na radnom mjestu, moglo bi pomoći smanjenju širenja virusa SARS-CoV-2. Maske mogu podići svijest o fizičkoj udaljenosti i zdravstveno osviještenom ponašanju, a vjerujemo kako će za praznik rada brojni izaći u prirodu, stoga ćemo istaknuti da je zaštita sebe, ali i svoje obitelji nužna.

Svjetska zdravstvena organizacija istaknula i da, ako nosite masku, pokušajte održati distancu od dva metra.


Komentari