Cammeo i Eko Taxi snizili cijene starta i kilometra, ali odsad naplaćuju i minute vožnje

Cammeo i Eko Taxi ovih dana objavili su da su snizili cijene vožnje.

U Cammeu cijena kilometra bila je šest, sada je tri kune, a start je sa šest snižen na pet kuna. Eko Taxi snizio je start s 8,80 na četiri kune, a kilometar sa šest na 3,60 kune.

No to je, kaže Jozo Kovačević za Večernji, predsjednik Udruženja Radio Taksi Zagreb, tek prividno pojeftinjenje.

Dosad u obje taksi tvrtke, objašnjava on, u Zagrebu nisu naplaćivali cijenu po minuti vožnje, što je bilo karakteristično za “novije igrače”, poput Ubera. Sada će se za minutu vožnje u Cammeu plaćati jedna kuna, dok u Eko Taxiju 90 lipa.

“Njihove cijene u konačnici neće biti puno različite od naših s obzirom na to da mi naplaćujemo samo stajanje na semaforu i u gužvi, no po nižoj tarifi. Ako se vozite, primjerice, od Sesveta do Autobusnog kolodvora, razlika je samo nekoliko kuna”, kazao je.

“Racionalizaciju koja ne ugrožava kvalitetu moguće je provesti kada imate dovoljno iskustva, educiranog kadra te tehničkih pretpostavki kao i vlastitih proizvoda pod istim krovom”, kazali su iz Cammea.

“Odluku o sniženju cijena naše usluge od 20 posto donijeli smo kako bismo našim korisnicima pružili još bolji omjer cijene i kvalitete”, kazao je Mislav Munivrana, direktor Eko Taxija.


Komentari