Čak jedan dan od početka radova na raskrižju u Sesvetama, krši se privremena prometna signalizacija

U Sesvetama je jučer ujutro započela rekonstrukcija raskrižja Soblinečka – Prepuštovečka – Šašinovečka u Soblincu, a radovi bi trebali trajati do 15.05.2020. god. do 17 sati, no tek jedan dan nakon početka radova, dobili smo dopis građana Soblinca koji negoduju zbog povećane brzine, ali i količine vozila koja prometuju tim cestama sada.

Navedeno raskrižje zatvoreno je za sav promet, a osiguran je obilazni pravac u smjeru Popovec (Soblinec) – Sv. Ivan Zelina koji uključuje smjer kretanja državnom cestom DC3 (Soblinec) – čvorište Popovec (A4) – autocesta A4 – čvorište Sveta Helena – Sveta Helena – županijska cesta ŽC3017 – županijska cesta 3288 – Sv. Ivan Zelina – DC3, u oba smjera.

Od Svete Helene prometuje se alternativno: Sveta Helena – županijska cesta ŽC3016 – DC3 – Donja Zelina (DC3) – Sv. Ivan Zelina (DC3).

S druge strane smjer Kašina – Popovec sada je organiziran preko Kašine (DC29) – Ulica Ivana Mažuranića – Zlatarska ulica – Sesvete (Bistrička ulica) – Varaždinska cesta – Popovec – DC3 (Soblinec), u oba smjera.

U priopćenju stoji i kako će se za vrijeme radova promet odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji, a obilazni pravac predviđen je prvotno za teretna vozila, dok će se osobni promet moći odvijati lokalnim prometnicama.

Ipak, stanovnici Prepuštovečke, Kumrovečke i Ličke ulice u Soblincu bilježe pojačan promet u tim ulicama, a najviše ih smeta što sve više teretnih vozila prometuje istima.

“Osim stabilnosti obiteljskih kuća u navedenim ulicama ugrožena je i sigurnost samih građana, prvenstveno djece, budući da se promet odvija brzinom daleko većom od dopuštene”, naveli su.

Građani ovih ulica žele da se poštuje privremena prometna signalizacija, koja, tvrde, ne uključuje prometovanje teretnih vozila, a pomoglo bi i postavljanje usporivača prometa u navedenim ulicama, naveli su.


Komentari