Bulj iznerviran provokacijama poslao oštru poruku Pupovcu

Foto: Facebook/Zagreb.info

Nakon jučerašnje SDSS-ove konferencije za novinare na temu predizbornih plakata koji su oštećeni u nekoliko hrvatskih gradova, na kojoj je predsjednik stranke Milorad Pupovac više puta poručio hrvatskoj javnosti da su SDSS-ovi plakati s pitanjem „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“ usmjereni protiv straha, za slobodu i oslobođenje društva od mržnje, oglasio se priopćenjem Miro Bulj, hrvatski branitelj, saborski zastupnik Mosta i kandidat na Mostovoj listi za Europski parlament.

“U četvrtak sam se zaustavio u Vukovaru, na Trpinjskoj cesti, poznatoj po junačkoj obrani i pogibiji Blage Zadre, od srbočetničkih ruku. Tu, na Trpinjskoj cesti, na mjestu pogibije junaka Domovinskog rata, Milorad Pupovac i njegova stranka postavili su plakat s najblaže rečeno provokativnim pitanjem: ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?’ To pitanje postavlja čovjek koji je zajedno s Milom Horvatom zvanim Topdžija dio vlasti u Hrvatskoj!

Na pitanje Milorada Pupovca treba odgovoriti protupitanjem: Milorade, znaš li ti kako je biti Hrvat u Borovu Selu, u Hrvatskoj?! I još mu svakako postaviti pitanje: Milorade, znaš li kako je biti Hrvat u Srbiji, pod čizmom tvog prijatelja i u mnogo čemu partnera Aleksandra Vučića i vaših istomišljenika?!

‘Naši plakati i naše poruke su protiv mržnje i za oslobođenje ovoga društva od mržnje’, kaže Pupovac. Ispada kako su to plakati osvjedočenih mirotvoraca, ljudi koji su umalo izginuli u borbi za mir. Ne bih više o takvim izjavama, ne želim ih dalje komentirati, neka ih hrvatski narod ocjenjuje. Ali te osloboditelje društva od mržnje moram podsjetiti na pitanje koje sam već mnogo puta postavio, ali nikad nisam dobio odgovor: Gdje je dr. Ivan Šreter, Hrvat i osvjedočeni mirotvorac kojem su presudili upravo ovakvi ‘borci protiv mržnje’ kakvi postavljaju plakate s provokacijama na Trpinjskoj cesti?! Gdje je pokopan čovjek kojem ste presudili samo zato jer je bio zagovornik nenasilja – pitam ponajprije Milorada Pupovca, Vučićeva čovjeka koji je na vlasti i u Hrvatskoj i koji upravlja hrvatskom Vladom zajedno s Andrejom Plenkovićem!“, navodi Miro Bulj u svojem priopćenju.


Komentari