BRŽE DO SVETE NEDELJE: Čvor Jankomir ide u rekonstrukciju, a nije jedini! Sve će koštati skoro 850 milijuna kuna

Google Maps

Hrvatske autoceste grade pet novih čvorova na mreži autocesta, dok će se četiri čvora prošiti i nadograditi. Ukupna će investicija za ovih devet čvorova iznositi više od 823 milijuna kuna, među kojima rekonstrukciju čeka i čvor Jankomir.

Naime, interegionalni čvor Jankomir između A2 i A3 ide u rekonstrukciju i dogradnju zbog boljeg prometnog povezivanja gradskog i prigradskog prometa Zagreba i Svete Nedelje s autocestom. Vrijednost ove investicija je 37 milijuna kuna, prenosi Večernji list.

Osim toga, navodi se i da je čvor Jakuševec sagrađen i pušten u promet, osim krakova koji vode prema sjeveru. Iz HAC-a kažu da je zbog povezivanja autoceste A11 na cestovnu mreža Zagreba, potrebna izgradnja spoja na Sarajevsku ulicu, uključujući i nadvožnjak preko Ranžiranog kolodvora te rekonstrukciju produžetka Sarajevske s komanulnom infrastrukturom i tramvajskom prugom. Vrijednost se ove investicije procjenjuje na više od pola milijarde kuna.

Novi čvorovi koji se već grade ili čija se gradnja tek priprema su Trinajstići na A7, Šibenik – Podi na A1, Staro Petrovo Selo na A3, Andrijevci na A5 i Rašćane na A1. Navodi se da je na mreži autocesta pod upravljanjem HAC-a, dosad izgrađeno gotovo 100 čvorova.


Komentari