BRZ, ŽESTOK I UHVAĆEN: Policija privela Zagrepčanina zbog čak sedam prekršaja

Pixabay

Zagrebačka policija izvijestila je kako je uhitila vozača niza prekršaja, redom zbog vožnje prije stjecanja prava, vožnje po žutoj traci, nepropisno prestrojavanje, nepostupanje po naredbi policijskih službenika, crveno svjetlo na semaforu, vožnja suprotnim smjerom, nepoštivanje prometne signalizacije. Izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna.

Naime, oko 13.20 sati u srijedu policijski službenici na križanju Ulice Dubrava i Luka odvojak I., uočili su 35-godišnjeg vozača u činjenju prometnog prekršaja, a kretao se Ulicom Dubrava u smjeru istoka po prometnoj traci namijenjenoj za promet javnog gradskog prijevoza (žuta linija).

Dolaskom do raskrižja s Ulicom I. Luka odvojak I.,  osumnjičeni vozač nije na dovoljnoj udaljenosti pred raskrižjem vozilom zauzeo položaj na onoj prometnoj traci kojom mora proći kroz raskrižje, već je iz desne prometne trake čiji je obavezan smjer skretanja udesno, nastavio voziti ravno u smjeru istoka. Policajci su potom pokušali zaustaviti vozača sa zvučnim i svjetlosnim signalima te pomoću tablice Stop policija na što se oglušio i dao u bijeg skretajući ulijevo u Ulicu Klin pa potom u IX. Novoselski odvojak, Božjakovinsku ulica, III. Poljanice, a potom u Ulicu I. Poljanice u smjeru juga.

Kada je došao do raskrižja s Ulicom Dubrava, gdje se prometom upravlja prometnim svjetlima, namjerno je prošao na crveno svjetlo, skrenuo udesno i nastavio vožnju Ulicom Dubrava u smjeru zapada, ali zbog gustoće prometa vozio je kolničkom trakom za promet vozila iz suprotnog smjera tj. zabranjenom smjeru. Dolaskom do Aleje Javora, skrenuo je ulijevo preko pune uzdužne neisprekidane linije i nastavio vožnju u smjeru juga. Na raskrižju Aleje Javora i Ulice Breza, policijski službenici su osumnjičenog vozača u potjeri sustigli i na siguran način zaustavili.

Kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet.

“Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Vozač je odmah uhićen i priveden na Općinski prekršajni Sud u Zagrebu gdje mu je radi prekršaja iz čl. 216. (vožnja prije stjecanja prava), čl. 46 (vožnja po žutoj traci), čl. 58 (nepropisno prestrojavanje), čl. 32 (nepostupanje po naredbi policijskih službenika), čl. 59 (crveno svjetlo na semaforu), čl. 49 (vožnja suprotnim smjerom) i čl. 12 (nepoštivanje prometne signalizacije ) Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna”, izvijestila je zagrebačka policija.

Komentari