Bravo, Zagreb! Više od 1.200 sudionika trčalo je za dječju bolnicu, prikupljeno preko 150.000 kuna

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na humanitarnoj utrci 00:24 RUN, koja se noćas trčala u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb, prikupljeno je više od 150 tisuća kuna koje će biti donirane Zakladi – dječja onkologija Rebro u Zagrebu za opremanja novog odjela dječje onkologije, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva obrane.

Humanitarna utrka 00:24 RUN, održala se 24 minute nakon ponoći sa subote na nedjelju, na uzletno-sletnoj stazi Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, a na njoj su sudjelovali i piloti i zrakoplovni tehničari iz 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Prijatelj utrke je HRZ, a trkači su na trasi imali prilike razgledati zrakoplove HRZ-a; izloženi su bili borbeni avion MiG-21, Pilatus PC-9M, helikoptere Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior HRZ-a, navode iz MORH-a.

Bila je to prva utrka u Hrvatskoj koja se trčala na aerodromskoj pisti, a sudionici, više od 1.200 amaterskih i profesionalnih trkača, su u 45 minuta morali prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara.

Na utrci je prikupljeno više od 150 tisuća kuna koje će biti donirane Zakladi – dječja onkologija Rebro u Zagrebu, za opremanje novog odjela dječje onkologije.

Na utrci je sudjelovao i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj koji je izrazio zadovoljstvo što je upravo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo prijatelj ove humanitarne utrke.

“Atmosfera je zaista sjajna i bila nam je iznimna čast i zadovoljstvo sviše od tisuću okupljenih trkača sudjelovati u utrci čiji je glavni cilj pomoći opremiti dječji odjel onkologije”, rekao je.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona HRZ-a pukovnik Christian Jagodić također je izrazio zadovoljstvo zbog sudjelovanja pilota HRZ-a na utrci humanitarnog karaktera. Dodao je kako ga je obradovao i veliki broj trkača zainteresiranih za zanimanje vojnog pilota te borbene avione i helikoptere Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze pukovnik Davor Gren rekao je kako je glavna motivacija bio upravo humanitarni cilj utrke te čestitao svima koji su pridonijeli ostvarivanju plemenitog cilja utrke, skupljanju novca za opremanja novog odjela dječje onkologije zagrebačke bolnice Rebro.

Glavni organizator utrke su 24 sata i Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman, a uz HRZ, prijatelj utrke je i Ministarstvo unutarnjih poslova.


Komentari