Branitelji se obrušili na Bandića: Imaju veliku zamjerku na jedan njegov potez

Screenshot/ Dnevnik.hr

Kritike na račun zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz braniteljskih krugova ne prestaju stizati.

Nakon kritika povodom ugošćavanja Arkanova suradnika jesenas, i onih koje su došle zbog odlikovanja Budimira Lončara neki dan, Bandiću su iz braniteljskih redova sada zamjerili na susretu s pakračkim episkopom Jovanom Ćulibrkom. Poručili su da je to dodatno dolijevanje na vatru.

Razlog susreta, usput rečeno, pomoć je zagrebačkog gradonačelnika u obnovi pakračke knjižnice.

“Evangelizacija, ne politizacija, evanđeosko praštanje i kajanje, a sve na tragu pomirenja među crkvama i među narodima”, kazao je Bandić.

Braniteljske udruge prozivale su nedavno Milana Bandića jer je ugostio Dragana Markovića Palmu. Za ovaj susret kažu Bandić dodatno otvara rane. “Primanje paroha Ćulibrka koji je deklarirani niški padobranac i koji to nije demantirao osim što je rekao da je bio u nekakvoj svećeničkoj službi”, kazao je Ivan Turudić iz društva logoraša.

Pakrački episkop objasnio je povezanost s padobranskom brigadom. “Prije nego što je uvedeno vojno sveštenstvo u Srbiji to je bio jedan mjesec 2002. godine. Srećom mnogo sam zahvalan Bogu što nisam ni na koji način učestvovao u tragičnom ratu”, kaže Jovan Ćučibrk.

Za susret s Palmom, Bandić se ispričavao i oglasom u dnevnim novinama. “Što se tiče branitelja ne da ću se ispričat ja ću progutat ispričnice sto puta i progutat ću sto žaba”, rekao je u studenom Bandić.

Danas pak uvjerava: ”Nisam se ja nikom ispričavao, nikome se nisam ispričavao još jednom vidite priopćenje pa vidite da nisam se nikom ispričavao treba hodati uspravno ja kad klečim sam viši, što bi rekli Crnogorci, od onih što bi hodali uspravno.”

S braniteljima kaže nema problema, njih pak zanimaju Bandićevi motivi. “Nadamo se da će paroh donijeti nekakve dokaze o nestalim osobama braniteljima i civilima”, kaže Turudić.

Milana Bandića prozivaju i zbog odlikovanja Budimira Lončara. Bio je to i jedan od motiva za istupanje dvojice generala iz generalskog zbora.

“Što se tiče Budimira Lončara, radi se o veleizdaji u kontinuitetu od 1945. godine sve do njegovih zasluga za embargo na uvoz oružja i to na samom početku velikosrpske agresije na goloruku i razoružanu Hrvatsku”, kaže Ivan Tolj, umirovljeni general.

Generalski zbor Tolj je s Ivanom Kapularom napustio i zbog šutnje u redovima generala, piše Dnevnik.hr.


Komentari