Božinović: ‘Sve više ćemo davati kazne onima koji se ne drže mjera! Pripremaju se novi smještajni kapaciteti’

Photo: Davorin Višnjić/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, pozvao je građane da izbjegavaju kontakte i druženja koja nisu nužna.

“To je najveći izraz zajedništva, solidarnosti i humanizma koji je u ovakvim vremenima može pokazati bilo tko od nas”, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Otkrio je i kako će se sve više izricati kazne za one koji se ne pridržavaju mjera.

“Naša strategija je moguća samo uz striktno držanje mjera i zato ravnateljstvo inspekcije civilne zaštite i državnog inspektorata se fokusiraju sve više na pravne osobe. Iako se pokušalo izbjeći sankcioniranje, mi ćemo sve više izricati kazne za sve one koji se ne pridržavaju mjera i odluka Stožera. Zato smo se obratili i sportskim organizacijama i savezima s namjernom da se uputi jasna poruka da se sve natjecanja moraju odvijati po epidemiološkim mjerama ako se želi izbjeći nove odluke stožera vezane uz nazočnost gledatelja na otvorenim i zatvorenim terenima”, rekao je Božinović.

Božinović najavio još veće inspekcije u klubovima: Zbog enormnih kazni više nikome neće biti do plesa!

Rekao je i kako se pripremaju tercijalni izvanbolnički smještajni kapaciteti za oboljele od korone.

Za sada su određene lokacije u pet gradova: u Zagrebu je to Arena, u Splitu Spaladium Arena, u Rijeci Dvorana mladosti, a određene su i četiri lokacije u Varaždinu te tri u Osijeku.

“Ukupni im je kapacitet 2360 kreveta koji se mogu staviti u funkciju u roku 48 sati”, kazao je.


Komentari