Za sedam do deset dana moglo bi nam s pandemijom krenuti nabolje, tvrdi ministar Božinović

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ravnatelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Davor Božinović na svom je Facebook profilu objavio grafički prikaz Hrvatske u borbi protiv koronavirusa te istaknuo kako je vidljivo da broj slučajeva raste, ali i da nije eksponencijalan.

Istaknuo je i kako bi kroz tjedan dana trebao uslijediti silazni trend, ali samo ako se pridržavamo svih mjera.

“Stručnjaci kažu da bismo 5 do 7 dana trebali imati silazni trend oboljelih kako bi mogli govoriti da su mjere doprle do najvećeg broja ljudi. Promišljamo o tome gdje se treba nešto popustiti, ali još nismo u toj fazi“, napisao je.

S druge strane, ravnatelj policije, Nikola Milina bio je gost Novog dana. Tom prilikom osvrnuo se na slučajeve kršenja samoizolacija kao i krivotvorenja propusnica za napuštanje mjesta prebivališta, prenosi N1.

U razgovoru se dotaknuo incidenta iz Splita u kojem su privedene dvije ženske i jedna muška osoba, no ono što je kazao može se prenijeti i na Zagreb, s obzirom da je u subotu veliki broj šetača posjetio Jarun.

“Opća je mjera da se ne okupi veliki broj osoba na javnom prostoru. Poželjno je da ste na zraku, da, ali ne možemo baš svi ići u jednom trenutku na neko mjesto“, zaključio je.


Komentari