Božinović otkrio na kojim mjestima će se od sutra vršiti pojačani nadzor!

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Unatoč uvedenim mjerama koje propisuju određeni razmak između putnika u autobusima međugradskih linija, još se uvijek događa da autoprijevoznici prodaju karte za svako mjesto u autobusu. Iako im poštivanje mjera nije isplativo, ovom praksom ugrožavaju zdravlje svih građana zbog čega je ministar Davor Božinović na današnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio uvođenje strožih kontrola.

Osim u autobusima, slični problemi javljaju se i u trajektnim lukama na kojima je sve veći pritisak zbog početka turističke sezone i priljeva turista. Ministar se stoga osvrnuo i na kontrole u lukama

HZJZ je izdao preporuke vezano za vožnju u sredstvima javnog prijevoza uključujući i autobuse, a mi smo u kontaktu inače, ali posebno i danas, bili sa Ministarstvom mora prometa i infrastrukture. Oni imaju svoje inspektore za cestovni promet tako da mislim da će već od sutra obavljati malo jaču kontrolu prije svega na autobusnim kolodvorima i u lukama”, rekao je ministar Božinović.

Očekuje se da će se na tim mjestima takošer vršiti i pojačan nadzor nad građanima koji ne nose maske, stoga pazite da ne ulazite na ova mjesta bez zaštite za lice.


Komentari