Božinović o ubojstvima djece u Mlinovima: ‘To je jedna od najvećih tragedija koju policajac može doživjeti’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je stravičan zločin u Mlinovima gdje je Harald Kopitz ubio troje malodobne djece.

“Policijski sustav je tako organiziran da uvijek kad postoji potreba organizira se psihološka pomoć, savjetovalište našim policajcima, a ovo je jedna od najvećih tragedija koju policajac može doživjeti u svom poslu”, rekao je Božinović.

Austrijanac Harald Kopitz (56) ubio je troje malodobne djece (blizance od 7 godina i dječaka od 4 godine), pa htio presuditi i sebi, ali preživio je. Trenutno se nalazi u KBC-u Sestre Milosrdnice.

“Pacijent je smješten na jedinici intenzivne skrbi i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne. Od jučer i dalje pri svijesti”, stoji u priopćenju medijima dr. Davora Vagića.

Njegovo se puštanje iz bolnice očekuje u iduća dva dana. Nakon toga slijedi daljnja procedura.

Nakon što da iskaz, muškarac će biti doveden pred istražnog suca, a nakon toga na potezu je Županijsko odvjetništvo.

Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubojstva. Inače, kazna za teško ubojstvo u Hrvatskoj može ići do maksimalnih 40 godina, no kako se radi o višestrukom teškom ubojstvu, ta kazna bi mogla ići do 50 godina zatvora.


Komentari