Božinović na sjednici Vlade: ‘Pripremljene su nove mjere. Poanta svega je samodisciplina’

Photo: Davorin Višnjić/PIXSELL

U zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice održava se sjednica Vlade. Premijer Andrej Plenković najavio je da će odlučivati o novom setu mjera u borbi protiv koronavirusa.

Nakon sjednice Vlade premijer Plenković ponovno će se naći s Nacionalnim stožerom u vezi dogovora novih mjera.

“Još jednom apeliramo da je situacija vrlo ozbiljna… U zadnja tri tjedna u listopadu imali smo udvostručenje broja novozaraženih, a zahvaljujući mjerama rast se usporio, ali zabrinjava što su brojke i dalje visoke”, rekao je Plenković.

“Mjere su očito usporile širenje epidemije, no ne koliko smo htjeli. Trebamo napraviti dodatne napore da se smanji pritisak na zdravstveni sustav… Zbog toga, razgovarali smo kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati život i rad, da se smanji intenzitet širenja epidemije. Važno je da se svi pridržavaju mjera”, rekao je.

“Pripremljene su opcije uvođenja dodatnih nužnih epidemioloških mjera za razinu Hrvatske. Kao što smo i najavili, ako ovaj tjedan brojevi budu i dalje u rastu, moramo učiniti sve kako bi se održala funkcija zdravstvenog i bolničkog sustava”, rekao je potpredsjednik Vlade Davor Božinović na sjednici Vlade.

Ministar je naveo kako je već rečeno da treba osigurati pad broja novozaraženih, što se nije dogodilo, stoga su razmotrene opcije koje se odnose na ograničavanje broja ljudi na društvenim okupljanjima, ograničavanje rada ugostiteljskih objekata te da se radi od kuće gdje je to moguće ili uvede smjenski rad.

“Poanta svega je samodisciplina”, poručio je.

“Obiteljska okupljanja, razne svečanosti, tamo se širi virus”, kazao je Božinović.


Komentari