Božinović komentirao ilegalne tulume koji se održavaju i u Zagrebu: ‘Podnesene su 24 prekršajne prijave’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, Davor Božinović, komentirao je ilegalna okupljanja o kojim se pisalo u medijima.

Naime, riječ je i o ilegalnim partyjima koji se održavaju i o Zagrebu o čemu smo vas izvijestili ranije jutros.

Na pitanje što se poduzima kad je u pitanju provođenje mjera, Božinović je rekao da su podnesene 24 prekršajne prijave protiv pravnih osoba iz domene ugostiteljstva i naplaćeno više od 600.000 kuna kazne.

“Što se tiče ilegalnih okupljanja, tu će se dodatno angažirati i policija i Civilna zaštita i Državni inspektorat. Pozivam sve koji imaju informaciju da se bilo gdje održavaju ilegalni partyji, molim sve, da ne bismo kaznili sve ugostitelje, sve koji su se angažirali u primjeni epidemioloških mjera i uložili sredstva u poslovanje, pozivam sve građane i medije koji imaju informacije da se bilo što odvija izvan predviđenog radnog vremena ili na nekim ilegalnim lokacijama, da o tome obavijeste policiju ili Civilnu zaštitu ili Inspektorat.

Po tome će se djelovati vrlo strogo”, rekao je Božinović.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 1313 novooboljelih osoba, a 33 je preminulih. U Zagrebu je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom.


Komentari