Bozanić i Bandić dogovorili lokaciju svetišta za Stepinca: Evo gdje će se graditi

CROPIX

Kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastali su se jučer kako bi, između ostalog, razgovarali o novom projektu – izgraadnji svetišta bl. Alojziju Stepincu na Trnjanskoj Savici.

Dvojica čelnika – onaj zagrebačke crkve i onaj grada Zagreba, potpisali su predugovor za lokaciju na kojoj će svetište biti izgrađeno.

“Time će se steći zakonski preduvjeti za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici koja je prva župa posvećena blaženom Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. listopada 1998. godine”, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić i Bandić ujedno su pohvalili suradnju Grada i nadbiskupije u turističkoj sezoni, a istaknuta je dostupnost za posjet i upoznavanje s važnim crkvenim objektima “koji čine nezamjenjiv dio sakralne, kulturne i turističke ponude glavnog grada Hrvatske”.

Na sastanku je bilo riječi i o Susretu hrvatske katoličke mladeži te je dogovoreno da će se 10. svibnja 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održati središnje euharistijsko slavlje


Komentari