Borci za prava životinja okrivljuju policajca, odvjetnik Anto Nobilo vlasnika. Vlasnik Tita, koji još uvijek trpi posljedice priprema tužbu

Photo: Ilustracija

Napad argentinske doge koja je napala policajca, jer je štitila teritorij vlasnika, a koji se početkom kolovoza dogodio u Samoboru, podijelio je hrvatsku stručnu javnost po pitanju tko je u tom slučaju kriv.

Ako se pitaju borci za prava životinja, onda odgovornost pada na policajca.

S druge strane, odvjetnik Ano Nobilo za Jutarnji je istaknuo kako je policajac postupao po službenoj dužnosti te navodi da se branio, čime smatra nije prekršen nikakav zakon.

“Mislim da bi vlasnik psa morao odgovarati. Ne bi se smjelo slobodno držati psa koji samo tako napada ljude” ističe Nobilo.

Što kaže zakon

Prema Zakonu o zaštiti životinja vlasnik psa odgojem ili školovanjem mora osigurati da pas nije opasan za svoju okolinu te ako vlasnik huška psa da napada čovjeka ili drugu životinju, onda je propisana kazna u iznosu od 20.000 do 50.000 kuna. Isto tako, Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira propisana novčana kazna za onoga tko bez nadzora drži životinju koja može ugroziti građanina.

Vlasnik najavljuje tužbu

Iako je od tog susreta prošlo više od 20 dana, pas Tito je još uvijek loše. Veterinar je utvrdio da mu je ozlijeđena glava, šepa, rana na glavi mu se i dalje gnoji, povraća, potišten je itd.

Vlasnik ozlijeđenog psa sudskim će putem pak tražiti naknadu za liječenje psa.

Epilog slučaja psa koji je ugrizao policajca: ‘Policajac mi se ispričao i rekao da apsolutno nema pravo ući u dvorište bez naloga’

PA ŠTA JE OVO?! Policajac premlatio psa palicom i pošpricao suzavcem, jer ga je isti ugrizao kad je ušao u dvorište vlasnika!


Komentari