BORBA PROTIV KOMARACA: Pogledajte kada će biti zaprašeni

Pixabay

Lipanj je mjesec kada se komarci pretvaraju iz ličinke u svoje odrasle verzije. Zaprašivanje ovih dosadnih stvorenja u Zagrebu je već počelo, a suzbijanje će se provoditi ”hladnim ULV zamagljivanjem”, piše Večernji.hr. 

JARUN

Dijelovi Jaruna već su tokom tjedna tretirani, a suzbijanje intezivnije slijedi u narednim danima. Stručnjaci će kroz rane jutarnje sate obaviti zaprašivanje, a koristit će se insekticidima koje su odobrili Svjetska zdravstvena organizacija i Ministarstvo zdravstva RH za primjenu u naseljenim područjima .

KADA VAŠ KVART DOLAZI NA RED?

Djelatnici Adria grupe sutra dolaze u Dugave, Špansko i Malešnicu, ”otjerati” komarce, a preksutra je na redu Sloboština.

U Sopotu s zaprašivanje kreće 17. lipnja, a dan kasnije u Utrini. Zadnji dani su 19. i 20 lipnja, kada će stručnjaci obaviti posao na Zapruđu, Središću i Bundeku.

Osim Adria grupe, u borbi protiv komaraca složne su još četiri tvrtke; ID90, Eko deratizacija, ID EKO i Sanitacija, koje pozivaju  Zagrepčane da u vrijeme zamagljivanja ne izlaze na ulice. Tvrtka ID90 kaže da su Jarun već odradili, a od danas ”napadaju” ostala područja, četvrti Podsused-Vrapče, Stenjevec i Trešnjevka-jug.

Svaka tvrtka je zadužena za svoju četvrt, a Eko deratizacije obilaze Folnegovićevo naselje, Borovje, Cvjetno naselje – Prisavlje, Trnsko, Travno, Siget i četvrti Maksimir, Gornji grad, Podsljeme i Brezovicu, a ovog tjedna sa suzbijanjem počinju i u Sanitaciji, koja će riješiti Kajzericu, Gajevo – Staglišće, Horvate – Gredice, Prečko, Savski Gaj i Trokut te četvrti Črnomerec, Trešnjevka-sjever i Sesvete.

ID EKO oslobodit će od komaraca Trnje, Savicu, Retkovec, Resnik, Ivanju Reku, Jelkovec i četvrti Donji grad, Peščenicu – Žitnjak, Donju i Gornju Dubravu.

Sve tvrtke pozivaju građane da im se slobodno jave ako na određenom području primijete veći broj komaraca.

Brojevi telefona dostupni su na internetskoj stranici Grada.


Komentari