Boras odgovorio na optužbe o luksuznim apartmanima u Dubrovniku

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Skandal s luksuznim apartmanima u Dubrovniku u kojima rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras ljetuje s obitelji ne jenjava. U svom stilu, rektor je najprije sve ignorirao, a oglasio se tek kad je priča odjeknula u medijima.

Kako je otkrio Telegram prošlog četvrtka, apartmani su obnovljeni novcem poreznih obveznika, a rektor ih koristi u privatne svrhe. Telegram je svoje optužbe potkrijepio svjedočenjem bivšeg ministra znanosti Hrvoja Kraljevića i tri neovisna izvora.

Boras tjednima nije odgovarao na novinarske upite, no kada su ga u ponedjeljak TV novinari okružili na jednom događanju, stvar je pokušao objasniti rekavši da u “sve apartmane ravnopravno dolaze naši gosti, pogotovo sa Sveučilišta u Zagrebu”.

Rektor Boras novcem Sveučilišta obnovio apartmane u Dubrovniku: Sada on i žena tamo ljetuju

Kako dalje piše portal, vrlo je lako dokazivo da ova izjava zagrebačkog rektora nije točna. U Interuniverzitetskom centru doista redovito borave česti gosti tamošnjih konferencija, no njima su na raspolaganju 34 sobe i sedam skromno opremljenih apartmana. Preostala tri, luksuzno uređena za rektora i prorektore, uopće nisu u ponudi. I to je jasno vidljivo na službenim stranicama.

Prema Telegramovim izvorima, tri obnovljena apartmana jedina su luksuzna u toj inače impresivnoj zgradi. Također su pronašli tlocrt drugog kata Interuniverzitetskog centra. Tamo je jasno označeno sedam apartmana koji su u ponudi za sudionike konferencija, no tlocrt ničime ne odaje tajnu dodatna tri apartmana koja se nalaze na lijevom krilu zgrade. Oni jednostavno nisu ucrtani.


Komentari