Bolnica u Stubičkim Toplicama mogla bi postati covid-bolnica i za područje Zagreba

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš bio na radnom sastanku s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije i ravnateljem Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, javlja Zagorje.com.

“Razgovarali smo o ulozi ove Ustanove kao jednog sekundarnog centra za tretiranje bolesnika koji su covid-pozitivni za područje ove županije, ali isto tako, ukoliko bude potrebno, i za područje Grada Zagreba. Razgovarali smo o svim elementima koji su potrebni, na neki način, da to sve funkcionira na zadovoljavajući način, o svim izazovima koji su pred nama. Spomenut ću da je ova bolnica, zbog vrlo specifičnih okolnosti, već jednom bila u prilici biti covid-19 bolnica. Sad je to iza nas kao što se nadamo da će u skoro vrijeme i ova globalna epidemija biti iza nas, međutim brojevi novozaraženih na dnevnoj razini u Hrvatskoj nam rastu, sad su već preko 2700 nekoliko dana što zasigurno ukazuje na to da će broj hospitaliziranih osoba rasti”, rekao je Beroš.

“Po potrebi ćemo iskoristiti ove kapacitete kao i sve druge na raspolaganju u hrvatskom zdravstvenom sustavu”, rekao je ministar i odgovorio zašto toliko dugo kasne nalazi.

S obzirom na to da nitko nije očekivao ovako veliki broj, sugerirano mu je da i ova županija nabavi takav jedan aparat. “Ipak, sve to skupa treba sagledavati u kontekstu dolaska brzih testova koji će nam vjerojatno pomoći u testiranju onih koji su najpotrebitiji, a to su oni s izraženim kliničkim simptomima, tako da vjerujem da će situacija od ponedjeljka, kada dolaze prve veće količine u Hrvatsku, biti puno lakša”, zaključio je Beroš, piše Zagorje.com. 

Komentari