Bolnica o smrti pacijenta iz Arene: ‘Liječnički tim napravio je iznimku’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Nažalost, u Areni je, u ponedjeljak, zabilježen prvi smrtni slučaj osobe oboljele od koronavirusa. To je potvrdio i koordinator za Arenu, prof. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice.

“Informacije kojima raspolažete su točne. Na žalost, imali smo smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnoj fazi svoje osnovne tumorske bolesti. Iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen je u Arenu zato što se rutinskim testom, koji se radi pacijentima koji ulaze u bolnicu, radi bris. On nije imao simptome covida, ali s obzirom na to da je bio pozitivan, umjesto na palijativu smješten je kod nas”, kazao je Vagić.

O cijelom slučaju priopćenjem se oglasio KBC Sestre milosrdnice pod čijom je ingerencijom Arena Zagreb.

Foto: Ministarstvo zdravstva/Ilustracija

“U Areni Zagreb gdje je smješteno 30 pacijenata oboljelih od koronavirusa, zabilježen je prvi smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnom stadiju tumorske bolesti, a preminula je u ponedjeljak, 30. studenog 2020. g., u stacionaru Arena. Prema informacijama koordinatora za Arenu, prof. Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli pacijent  je premješten iz Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice nakon što je rutinskim uzorkovanjem ustanovljeno da je SARS-CoV-2 pozitivan. Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent je premješten u stacionar Arena zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela. Nije imao simptome COVID-19 bolesti, te nije preminuo od posljedica COVID-19”, piše u priopćenju.

Također, dodaje se i kako je potreba rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice razlog zašto se preminuli pacijent premjestio upravo u Arenu.

“Vodeći se moralnom i liječničkom odgovornošću, liječnički tim Arena Zagreb je u tom slučaju učinio iznimku kako bi omogućio umirućem pacijentu optimalnu zdravstvenu skrb te u niti u jednom trenutku nije uskraćena liječnička pomoć drugim pacijentima s blagim simptomima COVID-19″”, stoji u priopćenju.


Komentari