BOLEST JE BILA JAČA Na Rebru preminula glumica Mirjana Majurec, godinama se borila s karcinomom

Foto: Wikipedija

Glumica Mirjana Majurec preminula je u 70. godini života nakon duge i teške bitke s karcinomom. Vijest su potvrdili u kazalištu Gavella. Vecernji doznaje kako je Mirjana preminula jutros u 5.30 sati na Rebru gdje je primljena prije tjedan dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Rak dojke dijagnosticiran joj je u travnju 2010. godine, a odmah je krenula s kemoterapijama.

„U mojem životu nema mjesta za predaju pa tek sam se počela boriti. Izgurat ću te opake kemoterapije i vratiti se još snažnija svojim glumačkim obvezama“,  rekla je tada za Vecernji.

Nakon toga Mirjana se vratila glumi, ali se bolest vratila prije četiri godine.

Liječnici su joj otkrili dvije metastaze na jetri i nakupinu na kralješku. Kada je doznala novu dijagnozu, glumica je na početku odlučila tu informaciju zadržati za sebe i nije htjela opterećivati sinove Luku Vidovića i Ivana Mlinarića, a nije to htjela ni povjeriti bliskim prijateljima, piše Vecernji.

O glumačkoj karijeri

Prva filmska uloga bila joj je u filmu ‘Psihopati’ 1974. godine, a gledali smo ju i u filmovima ‘Izbavitelj’, ‘Kraljeva završnica’, ‘Kad mrtvi zapjevaju’ i ‘Ispod crte’. Poznata je i po ulogama u serijama ‘Kapelski kresovi’, ‘U registraturi’, ‘Grlom u jagode’, ‘Nepokoreni grad’ te ‘Velo misto’. Za ulogu Bibe u seriji ‘Naši i vaši’ dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. U kazalištu Gavella glumila je u 26 predstava, a gostovala je i u brojnim drugim kazalištima.


Komentari