Boksovi za kontejnere za neke će građane biti udar na džep! Tomašević objašnjava zašto je to idealno rješenje usprkos naplati

Tomislav Tomašević (Foto: Grad Zagreb)

Novi model naplate odvoza otpada na snagu stupa 1. srpnja, a jedna od novosti su boksovi za kontejnere. U slučaju da ih ne mogu postaviti u zgradu ili dvorište, građani će morati platiti njihovo postavljanje na javnim površinama što će se financirati iz pričuve, a za tu će im se namjenu ponuditi krediti.

Navedeno se posebno odnosi Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo koji je većinski upravitelj zgrada u Zagrebu. O spremnicima za kontejnere govorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević u emisiji Radio Sljemena “Zagrebi po Zagrebu”.

Tomašević kaže da će izgled boksova biti standardiziran za cijelo područje grada i tvrtke, koja će ih proizvoditi te će predložiti konkurentnu cijenu. Gradonačelnik tvrdi da uvođenjem boksova, kontejnere želi maknuti s ulica.

“Mi i dalje mislimo da bi idealno bilo da se spremnici postave u same višestambene zgrade ili na njihovo zemljište, tu onda nema nikakvog troška vezano za boksove. Ono što je cilj jest da smanjimo broj spremnika na javnim površinama. Čak i kada bi grad bio u boljoj financijskoj situaciji, kada bi mi financirali boksove, onda bi dobili vjerojatno situaciju da bi isti broj spremnika koji je sad na javnim površinama, ostao na javnim površinama, ali u boksevima, jer nitko ne bi htio, ako ima uvjete za to, prebaciti spremnike, maknuti ih s javne površine”, objasnio je Tomislav Tomašević.


Komentari