Bojan Glavašević: ‘Sve što je potrebno znati o tzv. Festivalu slobode, sadržano je u dvije slike’

Dan nakon prosvjednog okupljanja na Trgu bana Jelačića kojim su građani htjeli izraziti svoje nezadovoljstvo mjerama uvedenim u svrhu suzbijanja epidemije koronavirusa, ne prestaju stizati reakcije na taj događaj.

Iako postoje mnoge polemike građana oko toga, iz MUP-a su izvijestili o dva incidenta koja su se odvila. Prvi je bio bacanje baklje, a drugi bacanje plastične boce u smjeru kola hitne pomoći, izvijestila je Hina.

Događaj su komentirali mnogi političari, uključujući ministra Vilija Beroša i predsjednika Zorana Milanovića, a danas je na svom Facebook profilu o svemu oglasio i saborski zastupnik zeleno – lijeve koalicije, Bojan Glavašević.

On je ustvrdio da je sve što građani trebaju znati o ‘festivalu slobode’ sadržano u dvije slike.

“Prva, da su njegovi sudionici gađali medicinske sestre i liječnike plastičnim bocama i vrijeđali ih dok su pokušavali pomoći ženi koja je kolabirala. Nevjerojatna zloća i sramota.

Drugo, da su glavna lica tog prosvjeda – jer to je bio prosvjed, a ne festival – bili Karolina Vidović Krišto, Velimir Bujanec i Zlatko Hasanbegović. Jedina sloboda za koju se to troje bore je sloboda da dokinu slobodu različitih od sebe”, napisao je Glavašević.

Smatra da su ovakve pojave oznaka vremena u kojemu živimo, što označava žalosnim, i odraz mnogih nepravdi s kojima smo danas suočeni.

“Našu borbu za bolji svijet zato moramo artikulirati kao borbu za zdrav razum, za bolje obrazovanje, za vladavinu prava, za suvremenu definiciju rada i prava radnika koja doista stvari čine boljima za većinu, za sekularno društvo u kojemu se odluke donose racionalno i temeljeno na znanstvenim spoznajama o svijetu oko nas, a ne na petominutnoj pretrazi na internetu ili vjerskim dogmama nastalima prije više stotina ili tisuća godina. Takvo društvo otporno je na i na strah i na glupost”, dodaje.

Sve, ali baš sve što je potrebno znati o tzv. Festivalu slobode, sadržano je u dvije slike: prva, da su njegovi…

Gepostet von Bojan Glavašević am Sonntag, 6. September 2020

 


Komentari