Blokirana proizvodnja Nutelle! Sindikalist: ‘Polako nestaje sirovina’

Pixabay

Proizvodnja Nutelle u najvećoj tvornici na svijetu, na sjeveru Francuske, blokirana je već tjedan dana zbog štrajka radnika koji zahtijevaju veće plaće, izvijestili su predstavnici sindikata, pišu 24 Sata.

U tvornici talijanskog Ferrera u Villers-Ecallesu proizvodi se 600 tisuća staklenki Nutelle dnevno, što čini četvrtinu ukupne proizvodnje popularnog namaza.

Prije tjedan dana 160 radnika u tom pogonu na sjeveru Francuske stupilo je u štrajk. U tom istom razdoblju stala je i proizvodnja Kinder Buena.

“Polako nestaje sirovina”, naglasili su iz sindikata.

Radnici tvornice traže povećanje plaće za 4,5 posto i bonus 900 eura, a uprava im je ponudila samo 0,4 posto povećanja plaće.


Proizvodnja Nutelle bila je proteklih godina obilježena brojnim problemima, dijelom zbog slabog uroda lješnjaka u Turskoj, najvećem svjetskom izvozniku, pišu Vijesti. hr

Naime, tvornica u Villers-Ecallesu bila je zatvorena pet dana u veljači zbog problema s kvalitetom, a  2015. godine, tadašnja francuska ministrica za zaštitu okoliša Segolene Royal poručila je Francuzima da ne jedu Nutellu jer njezina konzumacija pridonosi deforestaciji i promjeni klime na Zemlji.

Komentari

loading...
-->