Bivši ministar zdravstva Milinović završio u bolnici! Nedavno je objavio da je pozitivan na koronavirus

Photo: Marko DImic/PIXSELL

Župan Ličko-senjske županije i bivši ministar zdravstva, Darko Milinović, zbog respiratornih problema od srijede je na Covid odjelu Opće bolnice Gospić, javlja Jutarnji.

Na koronavirus se testirao 24. listopada, a javnost je obavijestio i kako je dobio pozitivan nalaz.

“Obavještavam javnost da sam pozitivan na COVID-19 kao i svi članovi moje uže obitelji. Županija nastavlja obavljati sve uobičajene aktivnosti, a ja u idućih 10 dana nastavljam rad od kuće”, izjavio je tada.

“Imam upalu pluća, primam kisik”, rekao je za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, pisali smo i o tome kako se Milinović četiri dana prije nego što je objavio da je pozitivan, družio i s učenicima Strukovne škole Gospić.

Na slici se vidjelo kako su nosili maske, ali i nisu baš držali preporučen razmak od najmanje 1,5 metra. Isti dan bio je na obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, što je također objavio na svom profilu.

Pitali smo epidemiologa Branka Kolarića je li moguće da je u školi mogao pokupiti/prenijeti virus, ali odgovorio nam je kako “ne može komentirati taj slučaj jer ga nije obrađivao niti je upoznat s njime”.

Ponovili smo upit, no nije nam odgovorio.

‘Primjenjivale su se sve potrebne i propisane mjere’

Iz Strukovne škole poručili su nam kako su se primjenjivale sve epidemiološke mjere.

“Za vrijeme boravka župana Darka Milinovića u Strukovnoj školi Gospić primjenjivale su se sve potrebne i propisane epidemiološke mjere koje se provode za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-a 19 u školama. Nitko od sudionika kako učenika tako i nastavnika nije pozitivan niti nije bilo mogućnosti zaraze. Župan je nosio masku kao i svi ostali sudionici navedenog događaja.

Sav odgojno – obrazovni proces u srednjim školama prema HZJZ-a se odvija tako da učenici, nastavnici i ostalo osoblje nose maske u situacijama kad nije moguće ostvariti propisanu distancu pa čak i tada, a isto tako pod takvim uvjetima se odvijao i ovaj događaj”, rekli su nam.


Komentari