Bitka za dječje igralište se nastavlja, stanovnici tvrde, sami ćemo otkupiti parcelu

Foto: Facebook/Građanska inicijativa Trnava-Donja Dubrava

Park u Vinodolskoj ulici, neposredno uz zgradu tamošnjeg Mjesnog odbora, građani naselja Donja Dubrava godinama koriste kao jedino dječje igralište u parku. On je pak u privatnom vlasništvu jednako toliko, no problemi su se pojavili s promjenom vlasništva istog jer se na toj parceli sada planira graditi stambena zgrada.

Za građane Donje Dubrave to je nepojmljivo jer ostat će bez jedinog dječjeg igrališta i okupljališta mladeži. Uostalom, s prethodnim vlasnikom parcele bili su dobri i on je dopuštao postojanje igrališta na kojem su mnogi od građana odrasli, kazao je Toni Bošnjaković, stanovnik kvarta za Večernji list.

Preko tisuću građana potpisalo je peticiju protiv gradnje, a od Grada traže da otkupe parcelu ili da je zamjene nekom drugom. S druge strane, građani su uz potporu Građanske inicijative Trnava-Donja Dubrava organizirali i miran prosvjed pod nazivom “Ne damo mjesnu”.

“To je prosvjed protiv gradnje na parceli uz zgradu Mjesnog odbora u Vinodolskoj ulici. Prosvjed je nazvan “Ne damo Mjesnu”, iako se radi o susjednoj parceli koja je u privatnom vlasništvu i na kojoj je dozvoljena gradnja”, kazali su.

Vlasnik parcele već je dobio sve papire za gradnju zgrade, no stanovnici kvarta tvrde, ako neće grad, sami stanovnici Donje Dubrave spremni su otkupiti zemljište, ako je njegov vlasnik na to spreman.


Komentari