Besplatna pravna pomoć: Zagrebački studenti rade od kuće i zovu sa svojih privatnih mobitela

Foto: Pixabay

Otkaz ugovora o radu zbog potpunog prestanka rada poduzeća u kojem je građanin bio zaposlen, štete na kućama i stanovima kao posljedica potresa te potreba za ostvarivanjem prava iz sustava socijalne skrbi radi prevladavanja egzistencijalnih teškoća, neke su pravne situacije koje su zadesile građane ovih dana, tvrde studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu. 

Iz tog razloga, studenti viših godina, okupljeni u Pravnu kliniku, nude pravnu pomoć svima kojima je to potrebno.

Građani se mogu obratiti Pravnoj klinici putem e-mail adrese te je potrebno navesti sljedeće:
– ime i prezime, OIB, adresa
– skenirana osobna iskaznica s obje strane
– broj mobitela/telefona
– opis pravnog problema
– teče li kakav rok (pr. građanin ima 15 dana za podnošenje tužbe zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu)
– dokumentacija (pr. fotografije oštećene kuće/stana, otkaz ugovora o radu, obrasci koje građanin ne zna samostalno ispuniti, a potrebni su za prijavu štete, …)

“Studenti-kliničari će u najkraćem roku pristupiti rješavanju Vašeg predmeta te će Vas povratno nazvati. Napominjemo kako će takav poziv na zaslonu Vašeg mobitela biti prikazan kao „skriveni poziv/privatni broj“ budući da studenti rade od kuće i zovu sa svojih privatnih mobitela“, ističu.

Klinika je osnovana 2010. godine, a u njoj studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta.

“Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti”, zaključuju.


Komentari