Benčić dobacila Plenkoviću zbog spore obnove: Da ste poslali Grunfa više bi sagradio, on joj uzvratio: Što ste vi napravili za Zagreb? Ništa!

Foto: Screenshot Sabor RH

U tijeku je 11. sjednica Hrvatskog sabora, a počelo je poprilično žustro. Naime, pitanja članovima Vlade RH postavlja 40 zastupnika, a jedna od glasnijih, bila je Sandra Benčić (Možemo) koja je premijera Andreja Plenkovića upitala što je s obnovom.

“Čestitam na još jednom plasmanu antiteme Perković Mustač i zabavljenost njihovom sudbinom, a ne ljudima koji još nakon potresa čekaju obnovu. Mi ne znamo tko su novi ministri i kome postavljamo pitanja, morate otići jer ste osobno odgovorni što ste izgradili ukupno nula zamjenskih kuća, da ste poslali Grunfa iz Alan Forda više bi ih sagradio, imamo katastrofalne rezultate obnove, a izabirete ministra koji se mjesec dana mora baviti vlastitim aferama, umjesto obnovom”, izjavila je Benčić, a premijer je za to vrijeme gledao u nevjerici i radio zapise.

Ubrzo joj je stigao i odgovor:

“Moram priznati, ne znam pratite li medije, što mi imamo s Perkovićem i Mustačem, gledajte na Pantovčak, tamo vam je orkestar, vi ste si kao okej, naslikavate se skupa. Ovakvo besramno izvrtanje teza je vaše. Što se tiče pitanja rekonstrukcije Vlade, ne ide to tako, neće biti izvanrednih izbora, tu smo nakon svih izazova. Što ste napravili za Zagreb? Koji je vaš rezime? Stisli smo vas da se pokrenete, što ste učinili za sredstva koja su došla izvana? Ništa”.

Plenković je također poručio da su teze o Perković i Mustač smiješne. Osvrnuo se i na ministra Paladinu.

“On će odgovarati na svoje privatne stvari, neka ga se ispituje, to je dio demokracije, nekih drugih orkestara, tako se igra. Njegova zadaća je da ubrza obnovu”, izjavio je.

Benčić odgovorom nije bila zadovoljna pa je uzvratila.

“U čemu su vaši odgovori kreativni? Da je privatna stvar Paladina jer ima 10 posto udjela u Kuparima, što je strateški projekt Vlade, da ste pregovarali s EU kao premijer, pa to je neviđeno, to nijedan premijer u povijesti EU nije napravio. Ujedno ste pet mjeseci bez ravnatelja za središnje financiranje i ugovaranje, odvela vam ga je policija. Što je Paladina točno sagradio? Iz IGH je uspješno izvukao imovinu, na to nije platio porez”, zaključila je Benčić.


Komentari