Bedeković: ‘Prvi korak je da socijalnim radnicima osiguramo uvjete za rad’

Bruno Konjevic / CROPIX

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković započela je je hitnu seriju sastanaka s čelnicima institucija u sustavu kako bi se upoznala s njima te im predstavila paket aktivnosti kojima je cilj zaštititi socijalne radnike i omogućiti im da kvalitetno obavljaju svoj posao.

“Sustav socijalne skrbi može funkcionirati samo i jedino ako socijalni radnici kvalitetno obavljaju svoj posao. Krajnji korisnici socijalnih mjera ovise o tim ljudima i prvi korak je da im osiguramo uvjete za rad!”, rekla je Bedeković.

Do 30. rujna 2019. godine svi centri trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara. Ministarstvo će pratiti i provjeriti implementaciju dogovorenih mjera tehničke i fizičke zaštite zaposlenika te im pružiti daljnju podršku u realizaciji.

Bedeković je najavila i ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu.

“Sve mjere usmjerene su unapređenju položaja socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi, a sve to kako bi socijalni sustav učinili profesionalnijim, bržim i efikasnijim.”, dodala je Bedeković.


Komentari

loading...