‘Baš nam je trebao takav pacijent’: Zagrepčanka nije vjerovala s kim se susrela u ordinaciji

Foto: Pixabay/Ilustracija

Potaknuta dosadašnjim brojnim objavama o prevarantu koji hara Zagrebom, ili više njih, o kojima smo ovih dana pisali iznoseći priče prevarenih sugrađana, javila nam se i gospođa koja radi u zdravstvu.

‘Prišao mi je u garaži…’ Zagrepčanka nije bila svjesna opasnosti u kojoj se našla u tom trenutku

“Mene zadnja dva dana zovu svi poznanici nakon što su pročitali priču i pitaju nije li to moj ‘poznanik’? U zafrkanciji odgovaram da je moj bio posebno lijep i stručan. Radim u zdravstvu, u listopadu 2022. nam je došao pacijent, obučen po posljednjoj modi i zamolio nas je da mu ponudimo termine za uslugu koju treba kod nas. I to hitno jer samo je dva tjedna u Zagrebu pa nastavlja s putovanjem po svijetu”, prisjetila se Zagrepčanka kako je sve počelo.

‘Lik je došao u vrtić’: Žena je tek kasnije shvatila o kome je riječ, ispričala nam je detalje susreta

Kaže kako je iz razgovora stvorila sliku imućnog čovjeka kojeg nije brinula cijena usluge već da bude što prije naručen pa mu je dala termin za dva dana.

“Za pet minuta vraća se i tu počinje kazališna predstava režirana samo za mene i njegova savršena gluma. Zaključao mu se auto i sve njegove stvari u autu, sjetih se HAK asistencije pa ponudih da nazovem. Gospodin preuzme mobitel i krene pričati o svom najnovijem Audiju koji će biti veliki problem otvoriti bez oštećenja.

‘Mirišljav, izgelirane kose’ Zagrepčanka pristala pomoći potpunom strancu: ‘Lekcija koju sam skupo platila’

Prvi plan mi je propao, sjeti se on da može nazvati brata no eto on je već otputovao za Brodaricu od kud su mu starci i ispadne da znamo za jedan dobar kafić u Brodarici, a poznaje on i neke moje poznanike tamo”, prepričava nam događaj koji će još dugo pamtiti.

Foto: Pexels

Ubrzo je proširio priču. “Pita me malo usput, za moj kvart jer eto starci bi baš kupili stan u našem kvartu. Znači ništa niti od HAK-a, niti od brata, drugi su mu brojevi u zaključanom mobitelu. Nema rješenja osim da ode u Jastrebarsko gdje mu je kuća, a rekao mi je i adresu, po rezervni ključ od auta.

‘Sportski građen, košuljica, frizura’ Još jedna Zagrepčanka postala žrtvom prevare: ‘Rekao je da je odvjetnik, kulturno je razgovarao’

Pitam ga pa gdje mu je ključ od kuće, on ga spremno izvadi iz džepa. Tu kreće potraga za taxistima, jer eto odlučila sam mu pomoći”, kaže nam čitateljica koja je pozvala svog prijatelja koji vozi taxi i koji joj je rekao kako je vožnja do Jaske oko 600 do 700 kuna.

‘Riječ je o moćnoj osobi’: Vlasnik restorana pomogao muškarcu, a onda je uslijedio ‘hladni tuš’

“Kad je čuo cifru glumac prevrće očima i kaže ‘ni slučajno to je puno previše’, siguran je on da jedan drugi taxi vozi za manje love. Taxi usluge ne koristim pa ne znam. Doista taxi operater njemu nudi vožnju za 280 kn, meni to zvuči puno bolje od 700 i slažem se da mu posudim za taxi. Velikodušno mu dajem 300 kn da ima malo više i naravno srdačno se pozdravljamo dok se ne vrati”, navela je i dodala kako je za 15 minuta nazvala broj taxi službe da provjeri je li zaista i naručio vožnju na što ju je dočekoa hladan tuš.

‘Samo smo mu željeli pomoći’ Supružnicima u Zagrebu prišao nepoznati muškarac i zamolio ih za poziv: ‘Shvatio sam kad sam sjeo na kavu’

Odmah je shvatila da su svi pozivi zapravo bili otkazani.

“Na sve skupa sam gledala kao na svoju naivu i u stvari bila sam mu zahvalna jer mogao je biti nasilan, ostaviti mene iztraumatiziranu i uzeti više love. Bilo mi je samo jako krivo kad mi je poznanik ispričao nakon mjesec dana da mu je dao 500 kn. U svakom slučaju ja uvijek govorim da je dobro kad čovjek svoj posao odrađuje stručno, s puno ljubavi i volje, moj je glumac doista pravi glumac i stvarno je uložio puno truda i volje”, zaključila je čitateljica.

Ukoliko ste i sami žrtva prevare, slobodno nam se javite i svakako, pozivamo vas da slučaj prijavite policiji neovisno o vremenu kada se dogodio.


Komentari