Banski dvori danas bez objašnjenja razriješili predsjednika i zamjenike Upravnog odbora KBC Rebro, a mi smo saznali zašto

KBC Rebro

Vlada koja je dala povjerenje Viliju Berošu kao novom ministru nakon Milana Kujundžića sad mu omogućava da provede sve što su se dogovorili u sektoru zdravstva. To znači da će biti posmjenjivani ljudi koje je imenovao prethodni ministar kako novog ne bi kočili u radu, odnosnu provođenju oluka i politika Ministarstva zdravstva.

Tako su danas odletjela trojica Kujundžićevih lieblinga pozicioniranih u Upravnom odboru najvećeg i najznačajnijeg Kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj, Rebro. Vlada je smijenila bez objašnjenja predsjednika Upravnog vijeća, Marijana Klaricu, dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zatim i dvojicu potpredsjednika, Ivicu Grgurevića i Mladena Biruša.

Prof. dr. sci, Ivica Grugrević trenutno je v.d. pročelnika Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu KBC Dubrava, a prof. dr. sc. Mladen Biruš profesor je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Banski dvori priopćili su da je novom predsjednicom Upravnoga vijeća imenovana Iskra Primorac, a članovima Damir Rudeš i Antoaneta Bilić.

Naš izvor s Markova trga komentirao je kako je bivši ministar Kujundžić, u Upravna i druga vijeća imao običaj uzeti kao prednost pri imenovanju bliskost njegovoj bivšoj stranci Hrvatska zora, a o tome su mediji već opširno izvještavali, opisujući “Kujundžićevu hobotnicu”.


Komentari