Bandićeva pročelnica o čuvanju praznih stanova: ‘U pitanju je Tomaševićev spin, isto je bilo s otpadom’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Na redovnoj konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je novi “financijski kostur iz ormara”. Iz proračuna su se izdvajali goleme svote novca za čuvanje gradske imovine, točnije čuvano je 70 praznih stanova 24 sata dnevno. Navedeni posao, putem javnog natječaja za vrijeme vladavine pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, dobila je zaštitarska tvrtka Bilić-Erić.

“Kada smo radili rebalans proračuna, pojavila se situacija da je u tri proračunske stavke bio iznos od 6,9 milijuna kuna za čuvanje objekata u Zagrebu, da bi se račun koji je nastao u tih 7 mjeseci popeo na 26 i pol milijuna kuna za čuvanje stanova od strane privatnih zaštitara”, otkrio je Tomašević danas.

Gradonačelnikovu izjavu komentirala je bivša pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić koja je supruga direktora firme Bilić Erić, Matije Jozića.

“Nikad se nisam upetljavala u poslove svog supruga niti on u moje. Mi u našem braku imamo pametnijeg posla nego govoriti jedno drugo o svojim poslovima, a mislim da je to zagrebačka vlast, gradonačelnik Tomašević, upravo danas rekao iz razloga da bi skrenuo pozornost sa ovog što je potpisao odluku upravo sa CIOS grupom koju je toliko kritizirao. Jer je vidio da je to jedino rješenje trenutno u gradu Zagrebu”, izjavila je Jozić za N1 i dodala da bi se Tomašević ponovno mogao naći u situaciji da mora surađivati s ljudima koje je kritizirao.

“Treba biti također i u tom dijelu oprezan jer bi za par mjeseci mogao doći u situaciju da ponovno potpiše ugovor i s Bilić-Erićem kao najpovoljnijim ponuditeljem”, kaže Jozić.

Osvrnula se i na potrošene milijune na čuvanje praznih stanova.

 “Tomislav Tomašević je rekao i da je grad dao milijune za glomazni otpad koji će on riješiti sa dvije drobilice pa nije riješio. Mislim da se radi o sličnom spinu”, smatra bivša pročelnica.

Komentari