Bandićev zastupnik Kajtazi: ‘Smještanje Roma u Petruševac nije najbolje rješenje, ali nije ni da žive u barakama’

FOTO: Facebook

Nakon prosvjeda građana Novog Petruševca protiv doseljenja Roma u njihovo susjedstvo, o cijelom slučaju svoje je viđenje dao i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik nacionalnih manjina koji je član Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i neavisnih zastupnika. Drugim riječima, član je Bandićeva kluba.

U objavi naslovljenoj “ČEMU PROSVJED U PETRUŠEVCU?” kazao je da se slaže da takav način nije najbolji, ali se i požalio na tretman Roma.

“Slažem se da smještanje Roma na ovaj način u Petruševac nije najbolje rješenje. S druge strane, nije rješenje ni da još jednu zimu dočekaju u barakama i nehumanim uvjetima po modelu daleko od očiju, daleko od srca.

Podržat ću svako rješenje koje će Romima unaprijediti uvjete života s naglaskom da očekujem kako se ne radi o dugoročnom, već privremenom rješenju. Transperentni kao “Uzmi ih sebi” najbolje pokazuju koliko te ljude smatramo jednakima. U tijeku sljedećeg tjedna organiziram sastanak sa svim uključenim akterima da vidimo kako od loše situacije postići najoptimalnije rješenje za sve.

U socijalnoj državi solidarnost treba biti imperativ, a društvo možemo ocijeniti samo uzimajući obzir status onih najslabijih” napisao je Kajtazi u subotu navečer.

O svemu nam se u nedjelju očitovao i Grad.


Komentari