Bandića bi ovaj čovjek mogao skinuti s trona? Ovo su pokazali rezultati tajne ankete zagrebačke oporbe

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Poznati su rezultati tajne ankete koju je provela jedna od hrvatskih agencija za istraživanje javnog mnijenja. Provedena je prije tri tjedna po narudžbi stranaka ljevice i lijevog centra u Zagrebu.

Na pitanje koga bi od ponuđenih podržali za zagrebačkog gradonačelnika, najveću je podršku dobio predsjednik koalicije Zagreb je NAŠ Tomislav Tomašević. Na drugom je mjestu sadašnji gradonačelnik Milan Bandić, dok je treći predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras.

Rezultate istraživanja stranke naručiteljice drže u strogoj tajnosti jer je riječ od prvom od prva dva istraživanja javnog mnijenja koje se planira provesti prije nego taj stranački blok pokuša donijeti odluku o nastupu na lokalnim izborima u Zagrebu, tvrdi Jutarnji list.

Istraživanje je provedeno na nešto više od 900 ispitanika telefonskim putem.

Kada bi u drugom krugu izbor bili Tomašević i Bandić, te Bandić i Maras, sadašnji gradonačelnik bi u oba slučaja u drugom krugu izgubio, tvrdi neslužbeni izvor Jutarnjeg.

Rezultati se temelje na odgovorima onih koji će sigurno izaći na izbore, tvrdi izvor Jutarnjeg.

“U Zagrebu ćemo ići s onim kandidatom za koga smo sigurni da može ostvariti najbolji rezultat, a to se, između ostaloga, utvrđuje istraživanjem javnog mnijenja”, rekao im je jedan član SDP-a.


Komentari