Bandić ‘zbrisao’ sa sjednice Gradske skupštine. Tomašević za Zagreb.Info: ‘Što li to točno Bandić skriva?’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Stanje na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba koja se upravo održava je prilično teško, ali nije ozbiljno. Od četiri točke dnevnog reda, najvažnija je bila ona o Aferi Manhattan, čijom bi realizacijom vizura Zagreba bila nepovratno promijenjena.

U tom je važnost i težina ove sjednice, a neozbiljnost u tome što smo opet doživjeli lošu cirkusku predstavu tijekom koje je gradonačelnik Milan Bandić žonglirao tijekom Aktualnog sata i to izbjegavajući konkretno odgovoriti na pitanja zastupnika, pa potom nestao iza skupštinske pozornice i otišao tko zna gdje.

Cirkuski program počeo je aktualnim satom u 10 sati te potrajao sat i pol. Nakon toga je proglašena pauza, krenulo se na raspravu o točkama Dnevnog reda, a kada su došli do druge točke, Milana Bandića nije bilo. Nije se pojavio niti nakon dvadeset minuta, akda je stanku tražio Tomislav Tomašević, pa je predsjednik Skupštine proglasio novu stanku do 15:00 sati.

Evo komentara zastupnika Kluba lijevog bloka, Tomislava Tomaševića, koji je inzistirao i usprkos teškom protivljenju gradonačelnika i gradskih vlasti uspio uvrstiti raspravu o Aferi Manhattan na Dnevni red današnje sjednice:

“Bandić je zbrisao sa sjednice, ali je zbrisao i od novinara koji su ga čekali s pitanjima“, kazao nam je Tomašević. Pa, nastavio: “U ožujku je na naše pitanje rekao kako nema apsolutno ničeg, da bi sada javnost saznala za taj famozni memorandum”.

Što skriva Bandić?

Tomašević se pita što to točno Bandić skriva? “Pitanje je što su se oni dogovorili i što je ustvari planirano tamo biti izgrađeno”, kazao nam je te nam potvrdio kako su tražili od DORH-a da istraži čitav slučaj te pregleda memorandum. Tomašević misli da je u ovom slučaju Milan Bandić prekoračio svoje ovlasti te da je to tema kojom se trebaju pozabaviti institucije.

Zastupnik je kazao kako su planovi za dalje da se institucionalno obradi ovaj slučaj. Oni će, dakako, nastaviti svoju borbu u Gradskoj skupštini, a doznajemo kako su najavljene i neke prosvjedne aktivnosti koje će oni podržati.


Komentari