Bandić vs. ‘Bandić’: Ipak ćemo imati samo jednoga

Goran Mehkek / Damjan Tadic / CROPIX

Redatelju Dariu Juričanu odbijen je zahtjev za promjenom imena u ono zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojemu, kako se čini, ipak nije svejedno što je netko htio uzeti njegovo ime i prezime.

Iako je nedavno na pitanje namjeravali li protiv filmskog redatelja Milana Bandića poduzimati pravne akcije odgovorio: “Kaj god”, očito je promijenio mišljenje. Prema rješenju zagrebačkog Ureda za opću u upravu od 2. listopada, zagrebačkom gradonačelniku priznato je “svojstvo stranke” u obnovi postupka promjene imena Daria Juričana. Redatelju je zahtjev za promjenu imena naknadno odbijen, a on to nije želio komentirati ni otkriti daljnje planove, pišu 24sata.

“Gradonačelnik Bandić može raditi sa svojim moćnim aparatom što god hoće”, kratko je kazao filmski redatelj, koji je kao Milan Bandić planirao izaći na predsjedničke izbore pod sloganom “Korupcija svima, ne samo njima”.

Redatelj filma “Gazda” 5. travnja predao je zahtjev za promjenu imena u Milan Bandić, a spomenuti gradski ured to mu je prvo odobrio. U novom rješenju se navodi kako su naknadno “utvrdili da postoje nove činjenice i dokazi, koje bi da su ih ranije imali, doveli do drugačijeg rješenja”.


Komentari