BANDIĆ VIŠE NEMA PODRŠKU CRKVE? Glas Koncila kritizirao gradonačelnika zbog smjene Bore Nogala

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Glas Koncila, službeno glasilo Zagrebačke nadbiskupije, u četvrtak je objavio žestoku i dosad neviđenu kritiku Milana Bandića, piše Jutarnji list. Sve to ne bi bilo čudno da donedavno u Glasu Koncila nije objavljen veći broj članaka koji su prilično benevolentni prema Bandiću i njegovim političkim potezima.

U lipnju je taj katolički tjednik eksplicitno podržao Bandićeve prijetnje da će saborski Klub zastupnika njegove stranke, BM365, zahtijevati ostavku ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, a zna se da zagrebački gradonačelnik već godinama izdvaja pozamašna financijska sredstva koja se troše za obnovu crkvene imovine i redovito se susreće s kardinalom Josipom Bozanićem i biskupima.

Tjednik se u svom komentaru naslovljenom “Zavjera protiv istine” dotaknuo slučaja smjenjivanja Bore Nogala, ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku u Zagrebu, iza čije profesionalne dekapitacije stoji Milan Bandić. Ivan Miklenić je u tom komentaru iz svih oružja raspalio po Milanu Bandiću.

“Ne može opstati država u kojoj je lažna optužba dovoljna za skidanje nečije glave, odnosno država u kojoj lažna optužba uživa snagu očite istine te se onda po njoj postupa ostavljajući zainteresiranu javnost u neznanju i zabludi… Naime, u slučaju Srebrnjak nije žrtva samo smijenjeni ravnatelj, nego je žrtva istina, koja je grubo pogažena, iznakažena i prognana, a u drugom koraku žrtva je i pravda”, istaknuo je mons. Miklenić pa nastavio: “Svako postupanje u kojem je najprije pogažena istina, s njom ujedno i pravda, očito je nasilje koje dovodi u pitanje i pravni poredak, a kad u takvu postupanju sudjeluju tijela javne vlasti, dovodi se u pitanje cjelokupni državni ustavnopravni poredak, odnosno Republika Hrvatska.”

Jutarnji piše kako je ovo golem obrat u odnosu na 2010., kada je u drugom krugu predsjedničke utrke između Ive Josipovića i Milana Bandića, Miklenić u komentaru sugerirao da treba podržati zagrebačkog gradonačelnika. Navodeći da oba kandidata koja su ušla u drugi krug potječu iz iste stranke, Miklenić nije propustio dati na znanje koji od njih je prihvatljiviji Katoličkoj crkvi.


Komentari