Bandić se vratio u Zagreb, ali ne otkriva detalje o megaprojektu: “Na vrijeme ću sve reći”

FOTO: Instagram

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić vratio se iz posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Po povratku novinarima je rekao kako će na vrijeme saznati rezultate sastanka, javlja Zagreb Danas.

Upečatljiv detalj iz Dubaija svakako je fotografija na kojoj je iza Bandića Burj Khalifa u bojama hrvatske zastave.

“Slika govori više od tisuću riječi”, odgovorio je gradonačelnik na pitanje o hrvatskoj zastavi na najvišoj zgradi na svijetu.

Podsjetimo, Bandić je s predstavnicima Dubaija razgovarao o gospodarskoj i turističkoj suradnji, a hrvatsku javnost prvenstveno zanima što će biti s projektom “Manhattana” u Zagrebu.

Taj bi projekt trebala voditi tvrska Eagle Hills, s čijim se vlasnikom Mohamedom Alabbarom, Bandić također sastao u Dubaiju.

“Ako se svi potrudimo mogli bismo zaista imati moderni “zagrebački Manhattan” na području Zagrebačkog velesajma i hipodroma. Taj projekt lansirao bi i Zagreb i Hrvatsku i u gospodarskom i u turističkom smislu. To je veliki korak da se Zagreb i Hrvatska stave na kartu Europe kao stvarni i ozbiljni čimbenici. Moderna tehnologija će imati jako važnu ulogu u ovom projektu. Pametna energija, pametna vodoopskrba, pametni transport”, rekao je Alabbar nakon sastanka.


Komentari