Bandić pozvao arhitekte za projekt Manhattan na Velesajmu

FOTO: upravljanje sportskim objektima

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u sklopu aktivnosti na pripremi preduvjeta za razvoj područja Zagrebačkog velesajma i kontaktnog područja Hipodroma Zagreb, ostvario je suradnju s Illinois Institute of Technology, Chicago te je grupa studenata u razdoblju od 17. do 22. listopada 2019. godine, pod vodstvom njihova mentora prof. Vedrana Mimice, u radnoj posjeti gradu Zagrebu.

Studenti su polaznici projektno-istraživačkog studija New New Zagreb koji se bavi upravo prostorom Zagrebačkog velesajma i njemu kontaktnog područja, promišljajući integriranje postojećeg urbanog tkiva u strategiju za novi urbani razvoj. U šest dana svog studijskog posjeta studenti na samoj lokaciji imaju višednevnu radionicu na kojoj s predstavnicima Grada Zagreba, Zagrebačkog velesajma d.o.o., te relevantnim stručnjacima iz područja arhitekture, urbanizma, te strategijskog i prostornog planiranja, rade na razvoju svojih idejnih rješenja.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je radionicu, a studenti iz Chicaga prezentirali su mu svoje radove. Gradonačelnik im je pružio podršku te zahvalio na njihovom promišljanju i idejama.

Osim gradonačelnika, događanju su prisustvovale i pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić te direktorica Zagrebačkog velesajama Dina Tomšić.

Komentari