BANDIĆ PONOVNO IZMIŠLJA RADNA MJESTA: Broj zaposlenih u javnoj upravi se povećao!

facebook/Holding

Sa malih ekrana već godinama svi relevantni stručnjaci vrište kako je Zagrebu potrebno smanjenje javne uprave jer ona postaje sve veći teret poreznih obveznika. A što se radi? Naravno potpuno obrnuto. Broj zaposlenih u javnoj upravi se povećao, kako prenosi Net.hr.

Godinu 2016. Zagrebački holding je završio s ukupno 10.374 zaposlenih, godinu dana kasnije završava s 11.240 zaposlenih, a 2018. godine – zajedno sa ZET-om i Zagrebačkim velesajmom, koji su se izdvojili u siječnju 2018. ukupni broj zaposlenih popeo se na 11.525 zaposlenih. Ukupno je, u tri godine, Zagrebački holding, zajedno sa ZET-om i Velesajmom, narastao za 1151 zaposlenog.

Vijećnik u gradskoj skupštini Renato Petek naglasio je veliki problem netransparentnosti cjelokupnog upravljanja Holdingom, ali i Gradom Zagrebom, i nedostatak preciznih pokazatelja o cjelokupnoj politici zapošljavanja. Zapravo se ne može utvrditi da li je netko zaposlen kao stvarni kooperant ili su se izmišljale pozicije.

Kao primjer je dao Čistoću, gradsko komunalno poduzeće koje ima najveći broj prigovora.

Na djelatnike Čistoće je i najviše pritužbi, jer su problemi oko nefunkcioniranja sustava vidljivi u svakoj ulici, no oni za to nisu nimalo krivi. Krivac je Uprava Holdinga i gradonačelnik. Pravo stanje stvari moći će se utvrditi tek kad Bandić prestane biti gradonačelnik. Tada, kad se vidi prava financijska slika u Gradu i Holdingu, vidjet će se hoće li Holding završiti kao Agrokor”


Dobra je stvar što se saznalo za više slučajeva uhljebljivanja i nepotizma, pa se vidi kolika je ta klijentelistička mreža. Ne može to trajati do vijeka.

Komentari

loading...