Bandić pokreće svoju školicu: Uz zabavu i hranu učiti će nas kako odvajati otpad

Foto: Cistoca

Gradska tvrtka Čistoća je donedavno održavala edukativne radionice pod nazivom “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”.

No, edukacija tu ne staje. Naime, prema pisanju Večernjeg lista, Grad planira uložiti gotovo 600 tisuća kuna za organizaciju dvaju konferencija, tri igrokaza za klince i pet događanja kojima će se obilježavati datumi vezani uz zaštitu okoliša.

Natječaj za tvrtku koja će se pobrinuti da se taj plan ostvari tek treba raspisati, a sufinancirat će se novcem Europske unije. Kampanje se mogu osmisliti po želji, a Zagreb je odlučio da je odvojeno prikupljanje otpada najbolje ljudima približiti upravo na taj način.

Dakle, s dvije konferencije, “što podrazumijeva uslugu cateringa; voda, sok, kava, čaj, voće, slatki i slani zalogaji, moderiranje i potrebnu opremu”, tri predstave za predškolce, “koje uključuju izradu scenarija za igrokaz, pripremu i izradu kostima te kompletnu produkciju”, i pet obilježenih “okolišnih datuma”.

“Događanja koja će se organizirati mogu uključivati edukaciju, sportske igre na otvorenom, predavanja, prezentacije, edukativne igre, izložbeni sajam, prikupljanje odjeće i hrane, ekokviz, podjelu promotivnih materijala”, napominju iz Grada te dodaju kako su ta događanja namijenjena “svim građanima, djeci i njihovim roditeljima”. Propisuje se i da će trajanje pojedinog javnog događanja “biti ograničeno na maksimalno dva sata”.

Također, tih pet datuma s događanjima u isto vrijeme moraju se organizirati na tri lokacije, a “od odabranog ponuditelja očekuje se i da osigura tumača znakovnog jezika”. Kako za konferencije treba catering, tako“organizacija obilježavanja datuma vezanog uz zaštitu okoliša podrazumijeva i osiguravanje pomagala”, a pod njih spadaju tehnika, razglas, voditelj, scenski radnici, ali i muzičari. Prema svemu sudeći, bit će to prava fešta u svrhu očuvanja okoliša.


Komentari