Bandić odustaje od Manhattna? Stojak otkrio pozadinu priče koja već neko vrijeme trese Zagreb!

Nakon žustrih rasprava koje su se posljednjih dana vodile oko spornog Memoranduma kojeg je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao u Dohi, danas je, gotovo kao grom iz vedra neba, ovaj strogo čuvani dokument osvanuo na službenim stranicama grada Zagreba.

Odnosno, javno je objavljen, pa ga sada mogu vidjeti i pročitati svi građani i građanke grada Zagreba.

Zbog čega je Bandić ovako iznenada odlučio objaviti misteriozni dokument, pitali smo zastupnika Gradske skupštine Tomislava Stojaka, koji je među prvima prije nekoliko dana  izvršio uvid u spis, kada je grad to omogućio zastupnicima.

“Ovo je jako dobro da je memorandum javno objavljen. Očito je objavljeno pod prevelikim pritiskom javnosti, no u svakom slučaju, sada svatko ima prilike vidjeti što stoji u Memorandumu te procijeniti jesu li dogovoreni poslovi dobri ili ne za grad Zagreb”, kazao nam je Stojak.

Stojak i dalje tvrdi kako investitori ne smiju određivati smjer projekta, već to treba napraviti grad Zagreb.

“Pitanje je da li je ova objava Memoranduma prvi korak ka izlazu iz projekta. Naime, ukoliko druga strana nije dala dozvolu da se javno objavi dokument, tada će čitav posao propasti”, zaključio je te još jednom napomenuo kako mu je osobno jako drago da je Memorandum dostupan javnosti.


Komentari