Bandić o Uskokovoj istrazi žičare: ‘Nek’ crknu od ljubomore, bit će najljepša u Europi’

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Prije tri dana potvrđeno je kako će Uskok provesti izvide o gradnji žičare o kojoj se ovih dana najviše priča. Sljemenska žičara zbog visokih troškova, izazvala je velike prijepore od strane oporbe, a kaznenu prijavu, zbog navedenog, podigle su političke platforme Možemo! i Zagreb je naš.

Podsjećamo da je procurio i sedmosatni video anonimnog autora u kojem se u detalje govori o troškovima žičare, nakon čega su uslijedile optužbe između nadležnih za gradnju ovog projekta.

Povodom toga, gradonačelnik Milan Bandić jasno je iskazao kako on ne smatra da je žičara koštala previše.

“Ja mirno spavam što se tiče moje odgovornosti. Ja sam prvi čovjek na braniku poštivanja propisa i zakona. Nema moje odgovornosti. Ako je netko nešto napravio, tada će i odgovarati. Molim vas da me više poštedite tih pitanja. Pa ja sam institucija, dobio sam 6 mandata, vodim pola Hrvatske 21 godinu”, objasnio je Bandić.

Isto tako, napominje da je slična situacija bila i s fontanama, Bundekom i skijalištem. Smatra da će uvijek jedna strana negodovati.

“Nek’ crknu od ljubomore, nek’ se kupaju u svojoj mržnji. Evo, ja im poručujem to. Ali žičara će voziti 3. siječnja, najljepša u Europi“, kazao je i otkrio datum otvaranja.

Bandić je napomenuo i kako je navedena cijena žičare sasvim uobičajena.

A koštala je onoliko koliko je na tržištu cijene rada koštala žičara”, komentirao je.

“Moja je zadaća kao prvog čovjeka grada nulta stopa tolerancije, dokumente ste dobili, molim vas da to prenese javnosti”, zaključio je u izjavi za novinare.

 


Komentari