Bandić o koalicijskim prijetnjama: ‘Pikzibneri Pupovac i Kosor zadnji će izaći’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a i Darinka Kosora da će izaći iz vladajuće koalicije na nacionalnoj razini ako HDZ bude radio Bandiću ustupke oko izmjena zagrebačkoga GUP-a.

Bandić je na konferenciji za novinare u povodu prelaska dva vijećnika u Gradskom vijeću Oroslavja u redove njegove stranke na novinarsko pitanje o prijetnjama HSLS-a uzvratio da će iz vladajuće koalicije “zadnji izaći Pupovac i Kosor”.

“Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti”, slikovit je bio Bandić nazvavši tu dvojicu političara “pikzibnerima”. Ustvrdio je kako je njegov klub zastupnika drugi po snazi u koaliciji, a surađuje na projektima od interesa građana.

Na uporna novinarska pitanja kada će objaviti kandidaturu za predsjedničku kampanju, nekoliko je puta ponovio “bit ćete mi svjedoci”, a na dodatno pitanje ima li još zastupnika u saboru koji su spremni “delati s njime”, odgovorio je “sve u svoje vrijeme” dodavši da su moguća iznenađenja.

Na pitanje razmišlja li stranka o izlasku na izbore u koaliciji u Zagorju, odgovorio je da čelnici lokalne organizacije, predsjednik županijske organizacije stranke Anđelko Topolovec i saborska zastupnica Marija Puh mogu slobodno izabrati može li se i s kime koalirati u interesu građana.

Povod za konferenciju za novinare bio je prelazak Darka Bukleca, dosadašnjeg potpredsjednika Gradskog vijeća u Oroslavju, i Marija Cukovečkog u redove Bandićeve stranke.

Buklec je u Gradsko vijeće ušao kao vijećnik Hrvatske stranke svih kajkavaca, dok je Cukovečki stigao iz redova Zagorske demokratske stranke. Bandić je poručio da se odnosi u Gradskom vijeću neće mijenjati jer oni ne žele rušiti, već raditi u interesu građana.


Komentari