Bandić o azilu Dumovec: ‘Osobno ću ispitati utemeljenost objavljenih informacija’

foto:Milan Bandić gradonačelnik grada Zagreb/fb

Jučerašnje optužbe na rad Azila Dumovec od strane dvije djelatnice i nekoliko volontera o uvjetima u kojima se navodno drže životinje, kao i načinima na koje se postupa s njima duboko su potresle građane.

Ravnateljica azila Tatjana Zajec opovrgnula je sve navode iz priče koju donosi Jutarnji, a vezano za zlostavljanje i zanemarivanje životinja, te je pritom pozvala medije da u bilo koje doba dana dođu i provjere rad azila.

O svemu se sinoć oglasio i gradonačelnik Milan Bandić koji tvrdi kako će osobno provjeriti istinitost navoda volontera.

“Dragi sugrađani, neugodno su me iznenadile danas objavljene informacije o stanju u Azilu Dumovec. Zahvaljujem svima na javljanju, brizi i empatiji koju iskazujete prema životinjama. Svi mi koji imamo kućnog ljubimca, koji nam je dio obitelji, posebno smo osjetljivi na bilo kakve informacije koje upućuju na nedovoljnu brigu ili još gore, zlostavljanje životinja. O STA i do kraja ćemo rasvijetliti sve okolnosti u Dumovcu, gdje ću i osobno otići.
Završit ću riječima velikog Dostojevskog: ‘Čovječe, ne ponosi se svojom “superiornošću” nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.”

.

Pojavile su se priče o zanemarivanju i zlostavljanju životinja u Dumovcu: ‘Kavezi su prljavi od fekalija i krvi’


Komentari